Vänligen kontakta oss om ni inte hittar svaret på er fråga här.

Beställning & Leverans

Support / Beställning & leverans

 

Beställning & leverans

 

Har min beställning gått igenom?

Om betalningen har dragits från ditt konto har vi fått din beställning och den kommer behandlas i vårt lager. Din orderbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du angav vid beställningen. Om du inte har fått en orderbekräftelse, kontrollera då först om summan för beställningen har dragits från ditt konto. Om så inte är fallet, vänligen ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

 

Kan jag ändra lagd beställning?

Vi har som mål att skicka ut alla våra beställningar inom en arbetsdag. Det är endast om beställningen inte har paketerats och skickats som du kan ändra din order, vi önskar därför att ni tar kontakt med oss så fort som möjligt vid eventuella ändringar. Om din beställning redan har skickats kan du ändra din beställning genom att returnera den till oss. Från det att du har mottagit varan har du 14 dagar på dig att returnera den.

 

Hur kan jag betala?

Vår webbshop erbjuder betalning via betalkort (VISA & Mastercard) eller faktura från Collector.

 

Är det säkert att betala till oss?

Säkerhet kring din order är största prioritet för oss. Alla transaktioner görs genom säkra betalningsmetoder. Personuppgifter från betalningen är omedelbart kodad (SSL) och överförd till banken.

 

Vad är normal leveranstid?

Leveranstid i Sverige är i normala fall 2-3 dagar.